Wonen

Huis verkopen zonder makelaar

Je huis verkopen zonder makelaar. Is dat nou slim of juist niet? Hieronder zet ik de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Voordelen van je huis verkopen zonder makelaar

Je bepaalt zélf. Alles. De prijs, de dagen en tijden van bezichtigingen en op welke manier je je huis wilt laten zien in de media en in het echt. Je maakt je eigen foto’s, schrijft zelf de specificaties en je adverteert op plaatsen die het best bij jou passen. Het is ook een goede manier om de plaats of wijk die je gaat verlaten nog even goed te leren kennen. Je doet onderzoek naar prijzen van vergelijkbare woningen en maakt een uitgebreide beschrijving van uitvalswegen, winkelcentra en scholen in de buurt. Je bespaart ook nog eens flink wat geld, je huis verkopen zonder makelaar maakt dat je niks te maken hebt met de courtage van de verkopend makelaar. Dit geld, meestal een percentage van de verkoopprijs, kun je dan fijn in je nieuwe huis stoppen. Het kost wat tijd, maar dan heb je wel wat!

huis verkopen zonder makelaar

Nadelen van huis verkopen zonder makelaar

Je moet alles zelf doen. Alles. Je moet zelf op onderzoek naar de leefbaarheid in de plaats of wijk die je gaat verlaten, zelf alle foto’s maken en zorgen dat de informatie over je huis verspreid wordt in de media. Ook moet je zelf de prijs bepalen van de woning en vergeet ook het energielabel niet. Als je huis verkopen zonder makelaar gaat toepassen kost dat veel energie en tijd die je misschien liever zou besteden aan het verhuizen of het opknappen van je nieuwe stulpje.

Gemakkelijk je huis verkopen zonder makelaar

Nou staat hierboven nogal een doemscenario. Je kunt het ook heel anders aanpakken. Via C111 kun je je huis verkopen zonder makelaar, maar ook zonder de rompslomp die daarbij komt kijken. C111 doet in no time een bod dat ook nog eens direct betaald kan worden. Het maakt niet uit of er wat achterstallig onderhoud aan de woning is, ook eventuele huurders kunnen, in overleg, gewoon blijven zitten. Je huis verkopen zonder makelaar via C111 is goedkoper omdat C111 geen advieskosten berekent. Sterker nog, ze gaan met jou in overleg over wat jij wilt. Wil je nog even blijven wonen? Kan. Wil je pas over een paar maanden verkopen? Kan. Wil je je huis verkopen zonder makelaar en het gaan huren? Kan. Op deze manier wordt je huis verkopen zonder makelaar wel érg aantrekkelijk.