Financiering, Leven, Wonen, Zakelijk

Huizenjacht

Het is januari en tijd om een nieuw hoofdstuk te starten, samen met mijn zus. Wij gaan samenwonen. Familie vinden wij heel belangrijk en daarom willen wij in de buurt van Ede gaan wonen. Hier wonen mijn ouders ook. Op zoek gaan naar een huis is niet makkelijk. Vooral niet nu de huizenprijzen zo ongelofelijk hoog zijn. Daarom zijn wij opzoek gegaan naar een hypotheekadviseur. In deze blog leg ik uit waar mijn zus en ik allemaal tegenaan zijn gelopen in het traject van een huis zoeken en wat wij hieraan gedaan hebben.

Welke hypotheken zijn er allemaal?

De reden dat wij advies zoeken is onder andere omdat er een aantal verschillende soorten hypotheken zijn. Je hebt annuïteitenhypotheek, bank- en spaarhypotheek, aflossingsvrije hypotheek en lineaire hypotheek. Het was voor ons een twijfelachtige zaak toen wij gingen zoeken naar een geschikte hypotheek.

Hypotheekadvies

Wat is een hypotheekadviseur eigenlijk? Dit zijn gespecialiseerde mensen die jou graag helpen bij het regelen van de hypotheek of persoonlijk en onafhankelijk advies geven.

Het is een belangrijke beslissing die je neemt en daarom is het verstandig om advies te vragen bij een deskundige. Je krijgt een goed beeld over welke hypotheekvorm voor jou schikt en welk bedrag er verplicht afgelost moet worden.

De juiste hypotheekadviseur zoeken

Veenendaal 

Er zijn verschillende soorten adviseurs in Nederland. Het is fijn om er een dichtbij huis te hebben. Daarom hebben mijn zus en ik voor de hypotheekadviseur Veenendaal gekozen. Het is dichtbij en ze schijnen er goed in te zijn. Ga een keer op consult afspraak om een gesprek met de adviseur te hebben. Is er een klik? Begrijpt hij/zij jouw financiële situatie?

Mijn zus en ik zijn langs geweest in Veenendaal en hebben er een fijn gevoel bij. Hun advies wordt volledig op ons gericht en gepersonaliseerd. Er wordt goed geluisterd. Nu wij een goed beeld hebben over wat wij kunnen doen, weten wij ook waar wij moeten zoeken.

Tijdens onze zoektocht zijn wij een ontzettend leuk huis tegengekomen en hebben wij meteen een bod gedaan. Dit bod werd geaccepteerd en wij hebben hierbij een mooi bijpassende hypotheek gekregen. Meteen terug naar de adviseur die voor ons ging uitzoeken wat onze maandlasten zouden zijn. Zo betalen wij nooit te veel en sluit de hypotheek helemaal aan op onze woonsituatie.

Mijn zus en ik kunnen nu gelukkig in de buurt van onze ouders gaan wonen, in Veenendaal. Wellicht zullen er in de toekomst een aantal dingen veranderen in onze liefdeslevens, maar door goed advies zijn wij voorbereid en goed geïnformeerd als er enige veranderingen zullen plaatsvinden.