Wonen

Sneller je huis verkopen? Dat kan met deze tips!

huis gegarandeerd direct te verkopen

Iedereen die zich wel eens op de huizenmarkt heeft begeven weet het: het verkopen van een woning is niet altijd even makkelijk. Daar komt nog eens bovenop dat de woningmarkt momenteel enorm krap is en het verkopen van je huis wordt nog extra bemoeilijkt door de pandemie waar we met z’n allen inzitten. Kortom, van je huis kom je niet 1, 2, 3 af. Toch zijn er manieren waarop je je huis sneller verkocht krijgt. Benieuwd wat die zijn? Lees dan vooral verder!

Hou het simpel

Bij het verkopen van je huis is het over het algemeen verstandig om de inrichting zo simpel mogelijk te houden. Wat voor jou misschien een knus en gezellig hoekje lijkt, kan voor een ander al gauw rommelig overkomen. Mensen kunnen namelijk slecht door andermans inrichting heen kijken en zichzelf in jouw huis zien wonen als de inrichting té aanwezig is. Bovendien ligt de nadruk veel meer op de ruimte van het huis en oogt het meteen lichter en ruimer wanneer je ervoor kiest om de decoratie minimaal te houden. 

Gebruik je netwerk

Een groot gedeelte van het proces van de verkoop van je woning verloopt tegenwoordig online: je huis staat waarschijnlijk niet meer alleen op Funda, maar ook op talloze andere huizenverkoopwebsites. Maak daarom gebruik van je online netwerk om je huis aan zo veel mogelijk mensen te laten zien. Deel de link naar de advertentie van je huis op al je sociale media en vraag aan je netwerk of zij dit ook doen. En wees ook niet bang om dit meerdere keren te doen. Ook zijn er bijvoorbeeld op Facebook speciale groepen waarin woningzoekenden en verkopers uit een bepaalde gemeente elkaar kunnen vinden, dus neem daar ook eens een kijkje. Zo groeit het aantal mensen dat je bereikt exponentieel en het is ook nog eens gratis!

Verkoop je huis direct

Hoewel bovenstaande tips je meer kans geven om je huis te verkopen, geven ze natuurlijk geen garantie. Toch is er een manier om je huis gegarandeerd direct te verkopen. Daarvoor kan je contact opnemen met een huizeninkoper. Deze laat je huis taxeren om de waarde ervan te kunnen bepalen. Vervolgens zal hij aan de hand hiervan een vrijblijvend bod uitbrengen. Dit neemt in totaal maar een paar dagen in beslag en zo heb je je huis gegarandeerd binnen een mum van tijd verkocht voor een eerlijke prijs!