Leven

De Goedkoopste Zorgverzekering

Basisverzekeringen zijn qua inhoud gelijk. Qua prijzen verschillen zij nogal. Maar ook kwalitatief zijn er verschillen. Niet dat de arts iemand met een goedkopere basisverzekering anders behandelt, maar verzekeringen maken zeker verschillen tussen zorgverzekeringen. Wat dat betreft valt er zeker wat te kiezen. Ontdek of een goedkope zorgverzekering interessant is voor jou en welk zorgverzekering je het beste kan nemen.

Verschillen zorgverzekeringen

Toen het nieuwe zorgstelsel geïntroduceerd werd, was het idee dat de verzekeraars namens de verzekerden de zorgaanbieders zou selecteren. Zodat de kwaliteit omhoog en de prijs omlaag zou gaan. In eerste instantie waren de verzekeraars wat voorzichtig. Zij wilden niet dat klanten afhaakten omdat hun arts niet gecontracteerd was. Dus ze sloten contracten af met bijna alle zorgaanbieders.

Maar langzamerhand zie je toch verschillen. Op zich logisch, want je moet toch het verschil in prijs tussen de zorgverzekeringen ergens kunnen maken.

Verzekeraars doen dat op drie manieren:

  1. Online declareren/contact: efficienter dus goedkoper
  2. Online apotheek: herhaalrecepten kunnen alleen online besteld worden
  3. Selectief contracteren zorgaanbieders: ofwel geen slechte zorgaanbieders, maar ook niet de duurste zorgaanbieders

Voor de meeste mensen is dit geen probleem. Maar als je altijd zelf je arts wilt kiezen, kies dan voor een zorgverzekering met keuzevrijheid.

Goedkoopste verzekeringen

De goedkoopste basisverzekeringen met een standaard eigen risico is Zekur met een maandelijkse zorgpremie van € 98,50. Zekur is de goedkoopste basisverzekering, maar lijkt vooral geschikt voor (gezonde) jongeren. Zo moet je herhaalrecepten via een Internet Apotheek bestellen en kun je voor niet spoedeisende hulp slechts bij een beperkt aantal ziekenhuizen terecht.